Laser Dermatology

Ένα ευρύ φάσμα βλαβών του δέρματος μπορεί να αντιμετωπιστεί με τρόπο ελάχιστα επεμβατικό με τη χρήση σύγχρονων συσκευών Laser και συναφών τεχνολογιών με στόχο το αρτιότερο αισθητικό αποτέλεσμα και την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση.
  • CO2 Laser
  • Fractional Co2 Laser
  • Intense Pulse Light (IPL) για αγγειακές βλάβες
  • Alexandrite Laser
  • Νd:Yag Laser
  • Λάμπα Φωτοδυναμικής Θεραπείας (PDT)

Μυρμηγκιές

Καλοήθεις βλάβες σε παιδιά και ενηλίκους, κυρίως στα άκρα. Με την μορφή των ομαλών μυρμηγκιών και στο πρόσωπο. Προκαλούνται από τον ιό του ανθρωπίνου θηλώματος.

Κονδυλώματα

Σεξουαλικά μεταδιδόμενη πάθηση που προκαλείται από τον ιό του ανθρωπίνου θηλώματος, ιδιαίτερα συχνή σε ενήλικες νεαρής ηλικίας με τη μορφή μυρμηγκιωδών εκφυτικών βλαβών στην γεννητική περιοχή, το στόμα, τον πρωκτό και την περιπρωκτική περιοχή. Χωρίς θεραπεία προδιαθέτουν σε κακοήθειες του δέρματος και του βλεννογόνου.

Θηλώματα

Πολύ συχνές δερματικές βλάβες που αυξάνουν εκθετικά με την ηλικία στην περιοχή του τραχήλου, της μασχάλης, κάτω από το στήθος και στις μηροβουβωνικές πτυχές. Έχουν κυρίως αισθητική σημασία αλλά πολύ συχνά μπορεί να λάβουν και μεγάλες διαστάσεις και να εμποδίζουν μηχανικά, να τρίβονται ή να τραυματίζονται.

Υπερπλασίες Σμηγματογόνων Αδένων

Πολύ συχνές βλάβες στο πρόσωπο ασθενών μέσης ηλικίας με ελαφρά κίτρινο χρώμα που προκαλούνται από μεγάλη αύξηση στο μέγεθος των σμηγματογόνων αδένων.

Χοριακοί Σπίλοι

Μελανοκυτταρικοί σπίλοι, στο πρόσωπο αλλά και στο κορμό που στην πορεία των ετών χάνουν το χρώμα τους και μπορεί να εμφανίζουν αυξημένη τριχοφυΐα ή να λαμβάνουν σχετικά μεγάλες διαστάσεις ως εκφυτικές βλάβες, τις γνωστές «κρεατοελιές».

Ακτινικές Φακές

Καλοήθεις καφεοειδείς κηλίδες στις ηλιοεκτεθειμένες περιοχές όπως το πρόσωπο και η ράχη των χεριών.

Σμηγματορροϊκές Υπερκερατώσεις

Πολύ συχνές καλοήθεις υπερκερατωσικές βλάβες που αυξάνονται με την ηλικία και οι ασθενείς μπορεί να τις μπερδεύουν με «κρεατοελιές». Μπορεί να λάβουν μεγάλες διαστάσεις και να τρίβονται-τραυματίζονται στις φυσικές δραστηριότητες.

Ακτινικές Υπερκερατώσεις

Πολύ συχνές δερματικές βλάβες που αυξάνουν εκθετικά με την ηλικία στην περιοχή του τραχήλου, της μασχάλης, κάτω από το στήθος και στις μηροβουβωνικές πτυχές. Έχουν κυρίως αισθητική σημασία αλλά πολύ συχνά μπορεί να λάβουν και μεγάλες διαστάσεις και να εμποδίζουν μηχανικά, να τρίβονται ή να τραυματίζονται.

Γεροντικά Αιμαγγειώματα

Πολύ συχνές κόκκινες βλάβες, εμφανίζονται σε όλο το σώμα, σε μέγεθος κεφαλής καρφίτσας που μπορεί να λάβουν όμως και μεγαλύτερες διαστάσεις με κίνδυνο την περιορισμένη αιμορραγία.

Ευρυαγγείες κάτω άκρων

Διευρύνσεις των μικρών φλεβών των κάτω άκρων οι οποίες μπορεί να γίνουν δυσάρεστες αισθητικά. Μπορεί να είναι το αποτέλεσμα ανεπάρκειας των επιπολής φλεβών των κάτω άκρων (μείζον και έλασσον σαφηνής φλέβα) ή να δημιουργούνται και απουσία φλεβικής ανεπάρκειας.

Τηλεαγγειεκτασίες

Μικρές ερυθρές ευρυαγγείες στο πρόσωπο είτε ως αποτέλεσμα γήρανσης είτε στα πλαίσια ροδόχρου νόσου και άλλων δερματικών παθήσεων.

Αιμαγγειώματα

Καλοήθεις Νεοπλασίες των αγγείων που εμφανίζονται μετά την γέννηση και μπορεί να λάβουν μεγάλο μέγεθος, συνήθως όμως εμφανίζονται ως ελαφρά επηρμένες ερυθρές πλάκες. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται για περιοχές υψηλού κινδύνου όπως το πρόσωπο όπου μπορεί να μεγαλώσουν πολύ και να δημιουργήσουν σοβαρά αισθητικά και λειτουργικά προβλήματα.

Αγγειακές Δυσπλασίες/ Αγγειωματώδεις Σπίλοι

Ερυθρές αγγειακές κηλίδες ορατές κατά την γέννηση, συχνότατα σε κεντρική θέση (πχ αυχένας, οσφύ) χωρίς καμία κλινική σημασία, σπανιότερα δε σε έκκεντρη θέση (π.χ. μια πλευρά του προσώπου ή ενός άκρου) όπου μπορούν να συνδυάζονται και με άλλα συμπτώματα στα πλαίσια συνδρόμων.

Ραγάδες

Η απότομη αύξηση και απώλεια βάρους οδηγεί στον σχηματισμό ραβδώσεων αρχικά ερυθρού και αργότερα λευκού χρώματος. Όσο οι ραβδώσεις είναι ακόμα ερυθρές μπορεί να γίνει προσπάθεια διόρθωσης με ειδικό Laser

Φωτοδυναμική Θεραπεία (PDT)

Η φωτοδυναμική θεραπεία χρησιμοποιείται ευρέως για την ελάχιστα επεμβατική αντιμετώπιση κακοηθειών του δέρματος, όπως οι ακτινικές υπερκερατώσεις, τα επιφανειακά βασικοκυτταρικά καρκινώματα και η νόσος του Bowen. Η τεχνική συνίσταται σε ευαισθητοποίηση των καρκινικών κυττάρων μετά από τοπική εφαρμογή μίας κρέμας ειδικού φωτοευαισθητοποιητή και η συνεπακόλουθη καταστροφή των κακοήθων κυττάρων κατά την έκθεση στο φως μιας ειδικής λάμπας. Η φωτοδυναμική θεραπεία μπορεί να εφαρμοσθεί και σε συνδυασμό με ειδικές τοπικές θεραπείες με στόχο την προσφορά στον ασθενή που το επιθυμεί της λιγότερο επεμβατικής μεθόδου και την αποφυγή όπου υπάρχει η κατάλληλη ένδειξη χειρουργικών επεμβάσεων.

Daylight PDT

Η φωτοδυναμική θεραπεία με χρήση του ηλιακού φωτός είναι μια πολύ πρόσφατη εξέλιξη στην θεραπεία της καρκινοποίησης πεδίου. Χρησιμοποιείται η ίδια αρχή με την κλασική φωτοδυναμική θεραπεία με τη διαφορά ότι ως πηγή φωτός δεν χρησιμοποιείται κάποια ειδική λάμπα αλλά το φως του ηλίου. Μέσα σε μισή ώρα μετά την εφαρμογή της κρέμας με τον φωτοευαισθητοποιητή ο ασθενής παρακαλείται να περάσει 3 ώρες σε εξωτερικό χώρο.