Βιογραφικό

Ο Dr. med. Δημήτριος Παπακώστας, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας (2003). Ειδικεύθηκε στην Δερματολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Charité του Βερολίνου (Charité-Universitätsmedizin Berlin) υπό την διεύθυνση του Prof. Dr. med. W. Sterry (2005-2010), πιστοποιήθηκε ως Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος από τον ιατρικό σύλλογο του Βερολίνου, και εν συνεχεία εργάσθηκε στην δερματολογική κλινική του Πανεπιστημίου της Βόννης (Universitätsklinikum Bonn) υπό την διεύθυνση του Prof. Dr. med. T. Bieber.

Από το 2013 εργάζεται στην Αθήνα ως Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος στο ιδιωτικό του ιατρείο και διατηρεί συνεργασία με τη Δερμοϊατρική Αθηνών και τη Βιοκλινική Αθηνών Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Βερολίνου, η διδακτορική του διατριβή με θέμα τα βιοδιασπώμενα νανοσωματίδια πολύ-γαλακτικού οξέος (PLA) ως φορείς για τον διαδερμικό εμβολιασμό και την τοπική δερματοθεραπεία εκπονήθηκε στο “Clinical Research Center of Hair and Skin Science” υπό την καθοδήγηση της Prof. Dr. med. U. Blume-Peytavi.

Ο Dr. med. Δημήτριος Παπακώστας είναι μέλος πολυάριθμων ευρωπαϊκών, γερμανικών και ελληνικών επιστημονικών εταιριών, μεταξύ άλλων της ευρωπαϊκής και γερμανικής δερματολογικής εταιρίας, της γερμανικής εταιρίας καρκίνου, της γερμανικής και ευρωπαϊκής εταιρίας δερματολογικής ογκολογίας, της ελληνικής εταιρίας δερματοσκόπησης και δερματοχειρουργικής (EADV, DDG, ΕΕΔΑ, DKG, ADO, EADO, HDS, HSDS), με πληθώρα επιστημονικών ανακοινώσεων και ομιλιών σε συνέδρια τόσο σε εθνικό όσο και διεθνές επίπεδο. Τα κλινικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Δερματολογική Ογκολογία (επιθηλιακοί όγκοι δέρματος και μελάνωμα), στις Αυτοάνοσες και Φλεγμονώδεις Παθήσεις του Δέρματος και στις Παθήσεις των Τριχών.

Ο Dr. med. Δημήτριος Παπακώστας παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες στο πλήρες φάσμα της κλινικής Δερματολογίας, στην Επεμβατική (Lasers) και Αισθητική Δερματολογία, την Χειρουργική του Δέρματος, τις δερματολογικές παθήσεις στην παιδική ηλικία, την εγκυμοσύνη και στο γήρας.

Φωτογραφικό Υλικό